Portugali tähtmängija: Manchester Unitedist lahkumisel tundsin justkui kergendust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nani Manchester Unitedi särgis.
Nani Manchester Unitedi särgis. Foto: ANDREW YATES/AFP

Portugali jalgpallikoondislane Nani tunnistas, et Unitedis mängimisega kaasnevad nii suured ootused ja pinged. 

Nani mängis Inglismaa tippklubis kaheksa aastat ja võitis selle ajaga koguni 12 tiitlit. Nende hulgas neli Inglismaa meistritiitlit ja Meistrite liiga trofee. 

Kuigi edu saatis teda kogu Unitedis mängitud karjääri, siis võitmisega kaasnenud pinge oli niivõrd tohutu. «Need mehed, kes panevad selga Unitedi punase särgi, on kohe ülimalt suure pinge all. Kõik ei tulegi sellega toime,» selgitas Nani. 

2014. aastal saadeti Nani Unitedist laenule Portugali kõrgliigasse Lissaboni Sportingusse. Ta tundis ennast kohe kergendatult, et kogu see õhkkond on palju vabam ja sind ei jälgita niivõrd palju. «See klubi, tema ülesehitus ja kvaliteet, kõik teavad selle suurust. Ja ma ei halvusta siin kedagi, sest need olid minu elu parimad aastad,» jätkas portugallane. «Sportingusse naastes sain aru, mida peab üks tippjalgpallur taluma ja siin sain kõikidest pingetest priiks.»

33-aastane Nani, kes on mänginud lisaks Portugalile ja Inglismaale veel ka Türgis ja Itaalias, hullutab publikut nüüd USAs. Ta liitus Orlando Cityga eelmisel aastal ja lõi 30 mänguga ka 12 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles