NBA pallur laseb fännidel endale järgmise klubi valida

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Spencer Dinwiddie (paremal)
Spencer Dinwiddie (paremal) Foto: AFP/SCANPIX

Viimasel paaril hooajal Brookly Netsi ridades NBAs parketti kulutanud Spencer Dinwiddie sattus hiljuti USAs meedia huviorbiiti, kuid korvpallur avas ühisrahastuse, mille osalejad saavad summa täitudes valida ameeriklasele järgmise koduklubi.  

Dinwiddie'l on küll järgmiseks hooajaks Netsiga kehtiv leping olemas, kuid ülejärgmisest hooajast on ta valmis poolehoidjate valitud sihtpunkti minema. Seda mõistagi ainult juhul, kui raha kokku saadakse. 

Ameeriklane laseb fännidel ühisrahastusplatvormil GoFundMe raha annetada ning eesmärgiks on ta seadnud 2625,7 bitcoini ehk ligikaugu 23,8 miljonit eurot. Kui see summa kokku saadakse, sõlmib mees lepingu fännide poolt enim soovitud klubiga. 

Kui antud summat aga kokku ei saada, annetab Dinwiddie kogutud raha heategevuseks, mis on mehe lükke tegelikuks põhjuseks. 

«24 miljonit on väga kõrge latt, kuid see on seatud sinna meelega. Olen algusest peale adunud selle projekti õnnestumise või õigemini siis ebaõnnestumise tõenäosust, mistõttu kinnitan, et isegi kui puudu jääb üks sent, annetan kogu summa heategevuseks. Loodetavasti suudame koroonakriisis üheskoos midagi head ära teha,» säutsus ta. 

Dinwiddie valiti 2014. aasta NBA draft'is 38. valikuna Detroit Pistonsi poolt. Oma läbilöögi tegi ameeriklane aga Netsis: mullu viskas ta mängus keskmiselt 16,8 punkti, tänavu oli vastav number enne koroonapausi juba 20,6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles