Juventuse tugitala avaldas põhjuse, miks mängijad enne peatreeneri lahkumist pesemas ei käi

Postimees Sport
Copy
Torino Juventuse peatreener Maurizio Sarri.
Torino Juventuse peatreener Maurizio Sarri. Foto: PHILIPPE DESMAZES/AFP

Juventuse peatreener Maurizio Sarri on teada-tuntud ahelsuitsetaja. Juventuse kapteni Giorgio Chellini sõnul on temaga kaasaskäiv suitsuhais niivõrd intensiivne, et pesema on mõistlik minna alles pärast vestlust peatreeneriga.

«Temaga saab rääkida ainult enne duši all käimist. Siis kui mänguvorm on veel seljas. Kui seda pärast teha, haised tugevalt tubaka järele,» kirjutab Chellini autobiograafias.

61-aastane Juventuse loots teeb päevas enda sõnul kuni 60 sigaretti. Eelmisel aastat Londoni Chelseat juhendades paistis ta sageli platsi ääres silma tubaka närimisega, sest mängu ajal suitsetamine on Inglismaal keelatud.

Chellini iseloomustas tänavusest hooajast Juventust juhendavat itaallast ka teisest küljest. «Ta on väga kinnine isiksus ja ei anna ruumi libastumisteks. Kuigi Juventus on õnnestunud teda ka pehmemaks muuta.»

Juventuse kapteni hinnangul on Sarrist teinud tipptreeneri õiged isikuomadused. «Ta otsib alati täiuslikkust. Näiteks tahab ta, et palli valdamine oleks 100 protsenti vastase väljakupoolel. Loomulikult on see reaalsuses utoopia, kuid võib-olla on just selliste eesmärkide sihtimine põhjus, mis võimaldas tal jõuda Itaalia jalgpallipüramiidi tippu,» oletas 35-aastane keskkaitsja.

Maurizo Sarri treenerikarjäär algas Itaalia madalamatest liigadest. Suurema tuntuse sai itaallane 2015. aastal, kui asus tüürima Napoli meeskonda. 2018. aastal liikus ta juhendama Londoni Chelseat, kuid naasis sealt enne tänavuse hooaja algust, kui sai Juventuse peatreeneriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles