Üks samm lähemale: Inglismaa jalgpalliklubid alustavad homme treeningutega

Postimees Sport
Copy
Liverpooli jalgpallimeeskonna treening
Liverpooli jalgpallimeeskonna treening Foto: Richard Sellers/PA

Inglismaa kõrgliiga jalgpalliklubid alustavad alates homsest väikestes gruppides treeninguid.

Klubid langetasid üksmeelse otsuse tänasel liiga taasavamist puudutanud kohtumisel. Vastuvõetud otsus on esimene samm Premier League'i koroonakriisist väljumise plaanis. Kehtestatud reeglite alusel peavad kõik treeningprotsessis osalevad inimesed järgima sotsiaalse distantseerumise nõuet ehk kontaktsed treeningud pole lubatud. Mängijad jagatakse treeningule tulles 10-liikmelistesse gruppidesse ning iga mängija ei tohi harjutusi teha rohkema kui viie erineva inimesega.

Leevendused kiitsid heaks nii mängijad, treenerid, arstid kui ka Briti valitsus.

«Ranged meditsiinieeskirjad võimaldavad mängijatel treenida nii turvalises keskkonnas kui võimalik. Tervis ja mängijate heaolu on Premier League'i esimene prioriteet. Ohutu naasmine treeningprotsessi käib samm-sammult,» teatas liiga.

Inglismaal loodetakse mängudega taasalustada 12. juunil, kuid viimaste hinnangute kohaselt võib see veelgi edasi lükkuda. 

Euroopa jalgpalliliit UEFA tahab liigajuhtidelt täpset ajakava 25. maiks, aga see võib Inglismaa jaoks liiga varajane tähtaeg olla. Kuna UEFA täitevkomitee kohtumine lükkus aga 27. mailt 17. juunini, võivad inglased saada ka natuke lisaaega. 

Euroopa suurimatest kõrgliigadest mängitakse jalgpalli praegu ainult Saksamaal. Seal aga hakati esimesi treeninguid tegema viis nädalat enne mängudega alustamist, mis tähendaks, et Premier League'i algusaeg võiks sel juhul olla hoopiski 19. või 26. juuni.

Praegune ajakava:

19. mai: mängijad naasevad väikestes gruppides treeningutele

25. mai: UEFA tähtaeg liigakalendrite esitamiseks.

1. juuni: Briti valitsuse otsus tippspordiga jätkamise kohta

12. juuni: plaanitav kuupäev mängudega alustamiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles