Endine maailmameister ei mõista Ferrari otsust Vettel üle parda visata

Postimees Sport
Copy
Jenson Button
Jenson Button Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

2009. aastal vormel 1 maailmameistriks tulnud britt Jenson Button ei saa aru Ferrari meeskonna otsusest loobuda neljakordse maailmameistri Sebastian Vetteli teenetest.

Kui algselt räägiti, et Vettel ei olnud nõus Ferrari lepingutingimustega, siis viimasel ajal on levinud kuuldused, nagu poleks sakslasele midagi pakutudki. 

Buttoni sõnul oleks see hullumeelsus, kui Ferrari ei oleks Vettelit proovinud uueks aastaks värvata. «Ma arvan, et ta näitas eelmisel hooajal enda tegelikku kiirust. Jah, tal oli ka raske moment, kui Charles Leclerc häid esitusi tegi. Usun, et see mõjutas teda natuke mentaalselt. Aga ta tuli tugevana tagasi ja peaks olema kindlasti sõitja, keda iga vormel 1 meeskond tahab enda autos näha,» rääkis britt Skysportsi saates F1 Show.

Buttoni sõnul pole lihtsalt loogiline, et sellise kaliibriga mehest nii kergekäeliselt loobutakse. «Selle otsuse taga peab olema midagi rohkemat. Ma ei tea, kas Ferrari ei tahtnud endale kahte esisõitjat või mis, aga minu jaoks on see väga veider valik. Olen endiselt hämmingus, et Vettel punaste ridades uuel hooajal ei sõida.»

2009. aasta Brawn GPga triumfeerinud briti hinnangul on aga Vetteli asemele toodud Carlos Sainz juunior samuti kõva võidusõitja, kes annab meeskonnakaaslasele Leclercile tõsise lahingu. Button arvab, et ka Sainz ei lepi kindlasti teise sõitja rolliga.

33-aastane Vettel liitus Ferrariga 2015. aastal, kuid ei suutnud enda neljale MM-tiitlile Itaalia meeskonnas lisa tuua. Siiski võitis ta Ferrari ridades 14 võidusõitu, mis on Michael Schumacheri ja Niki Lauda järel paremuselt kõigi aegade kolmas näitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles