Autospordiliidu juht Janis Kaal: ralli jälgimiseks mõeldud IT-lahendused on välja töötamisel

Carl-Robert Puhm
Copy
Tartu Rally
Tartu Rally Foto: Raivo Remmelgas

Eesti autospordiliit (EAL) teatas täna, et läheb edasi WRC-autode osavõtuga peetava Lõuna-Eesti ralliga. Kuna valitsus on kehtestanud väliüritustele 1000-liikmelise osalejate piirangu, proovivad rallikorraldajad välja tulla uute lahendustega. 

EALi tegevjuhi Janis Kaalu sõnul on aeganõudvate tehnoloogiliste arendustega juba alustatud. «Täna on täpsemaid detaile veidi vara kommenteerida. Eks me jälgime ühiskonnas toimuvat ja kohandume vastavalt oludele. Hetkel me ei tea, mis on olukord ralliks kavandatud kuupäevadel. Kui publikut ei lubata, tuleb olukord lahendada kaasaegsete sidevahenditega,» sõnas Kaal, kes kinnitas, et töö selles suunas juba käib. 

Siiski loodab autospordiliit, et juuli lõppu või augusti algusesse kavandatav ralli võimaldab vahetut võistluselamust pakkuda võimalikult paljudele. «Loodetavasti jõuab kätte hetk, kui saame piirangute mahavõtmisega edasi minna. Oleme valmis ka pealtvaatajateta rallit korraldama, aga loodame loomulikult, et läheb paremini. Ralli läheb eestlastele korda ja peame pöialt, et kõik soovijad saaksid sellest osa.»

Tema sõnul ei ole EALi eesmärk korraldada tavalist Eesti meistrivõistluste etappi, vaid meelitada siia ka WRC-sõitjaid. Kaal andis mõista, et sõitjate huvi on olemas. «Eesmärk on loomulikult see. Seda ju kõik tahavad. Tundub, et ka paljud sõitjad soovivad võistelda. Ammu ei ole ju keegi sõita saanud,» lõpetas alaliidu tegevjuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles