Tänak avaldas enda lemmik ralliauto, milleks ei ole Toyota ega Hyundai

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak Saaremaa rallil Ford Focus WRC autol kihutamas.
Ott Tänak Saaremaa rallil Ford Focus WRC autol kihutamas. Foto: Timo Anis

Valitsev maailmameister Ott Tänak avaldas WRC kodulehele antud intervjuus enda lemmikauto, -kiiruskatse ning -ralli.

«Lemmikrallit on tegelikult päris lihtne valida. Soome. See on kiire, tehniline ja võistlus, kus on palju adrenaliini,» ütles põhjanaabrite juures kahel viimasel aastal triumfeerinud Tänak. Ta iseloomustas Soomet kui väga salakavalat etappi. «See ei ole raske autole, kuid on keeruline sõitja jaoks. Seal pead olema väga täpne ja suruma piiride juures. Suured kiirused ning rajaprofiili kavalus teevad sellest etapi, mida ma tõesti naudin,» ütles Tänak.

Oma lemmikkatsena tõi Tänak välja Päijälä, mis on kuulus hüpete ja tehniliste lõikude poolest. Tänak seadis selle ettepoole ka legendaarsest Ouninpohjast. «Sellel on võib-olla Ouninpohjaga üsna samad tunnused, aga see on mõnes kohas veel riukalikum,» iseloomustas Tänak.

Lemmikautona valis 32-aastane rallisõitja välja 2003. aasta Ford Focus RS'i, millega noppis võite tema mentor ja praegune äripartner Markko Märtin.

«Ford Focus RS 03 on minu jaoks eriline auto. Mul õnnestus kaua aega tagasi Eestis ühel kohalikul võistlusel sellega sõita. Sellega sõit meenutab PlayStationiga mängimist, sest see oli lihtne ja masin teeb täpselt, mida sa tahad,» selgitas valitsev maailmameister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles