Neuville avaldas oma nägemuse Tänaku tiimivahetuse põhjusest

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Lavadinho Via Www.imago-images.de/Imago Images/panoramic

Ott Tänaku meeskonnakaaslane Thierry Neuville ütles, et tema hinnangul võis eestlane Toyotast lahkuda seal valitsenud õhkkonna tõttu.

Kaks hooaega Toyotas sõitnud ning mullu maailmameistritiitli võitnud Tänak vahetas eelmise aasta lõpus meeskonda ning liitus Hyundaiga. «Ma arvan, et Ott lahkus Toyotast, sest sealne atmosfäär ei olnud stabiilne. Tema meeskonnavahetus tõestab, kui oluline on meeskonnas valitsev hea õhkkond,» sõnas Belgia rallisõitja Rallit.fi-le.

Neuville on Hyundais sõitnud alates 2014. aastast, mil Lõuna-Korea autotootja MM-sarjaga liitus. Kui esialgu oli rallimeeskonna palgal 60 inimest, siis praegu on töötajaid vähemalt kaks korda rohkem. «Algus ei olnud meil kõige parem, kuid arenesime ning tulemused hakkasid üsna ruttu tulema.»

Seni on Neuville olnud alati Hyundai tugevaim sõitja. Nüüd tuleb tal end tõestada valitseva maailmameistri Tänaku vastu. «Olen alati konkurentsi nautinud ning seeläbi ka häid sõpru saanud. Olen igal aastal üritanud olla kõige stabiilsem sõitja.»

Tänaku meeskonnaga liitumine oli Neuville’i sõnul tervitatav, sest eestlane tõi tiimi uusi teadmisi. «Olen seitse aastat ühes meeskonnas sõitnud. Mul ei ole kogemust teiste WRC-autodega. Ott toob meile selles mõttes väga olulist informatsiooni,» sõnas ta.

Eestlast iseloomustades sõnas Neuville, et tegu on otsekohese inimesega. «Ta ütles kohe, mis on meie auto juures hea ja mis halb. Ta tahtis küll palju asju muuta, kuid kõige tähtsam sõnum oli, et auto põhistruktuur on korras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles