Endine Arsenali ja Barcelona jalgpallur rääkis rahast

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Alex Song FC Barcelona särgis.
Alex Song FC Barcelona särgis. Foto: LLUIS GENE/AFP

Endine Londoni Arsenali ja Barcelona jalgpallur Alex Song tunnistas ausalt, et tegi karjäärivalikul rahast lähtuvaid otsuseid. Samas ei ole ta rahaga alati lugupidavalt käituda osanud.

Kameruni jalgpallur liitus Arsenaliga 2005. aastal laenulepingu alusel, kuid juba järgmisel aastal tehti leping püsivaks. Arsenaliga lepingut sõlmides oli ta 18-aastane. «Hakkasin teenima 15 000 naela nädalas. Võite ette kujutada, kui õnnelik ma olin. Ja ma tahtsin seda raha kulutada,» rääkis ta.

«Kui nägin kuningat Thierry Henryd treeningule saabumas, tahtsin kohe samasugust autot. Mul polnud vahet, kui palju see maksis. Panin paberile mõned allkirjad ja nii lihtsalt ma samasuguse auto saingi. Kaks kuud hiljem tagastasin selle, sest mu raha põles nagu kulutuli,» rääkis Song, kes sõitis edaspidi taskukohasema Toyotaga.

«Ütlen nüüd alati, et kui 20-aastane noormees sõidab Ferrariga, siis ta on vaene, sest 20-aastaselt pole sa veel midagi saavutanud. Kui aga 50-aastane sõidab Bentleyga, siis see juba tähendab midagi,» jätkas Song.

Kogu oma Arsenali karjääri jooksul ei suutnud Song kõrvale panna isegi 100 000 naela. 2012. aastal lahkus ta Londonist Barcelonasse. «Kui Barcelona mulle palganumbri avaldas, ei pidanud ma enam kaks korda mõtlema,» tunnistas ta.

Ta teadis, et tema roll Barcelonas on vahetusmängijaks olemine, kuid see ei olnud mingi takistus klubiga liitumast. «Tahtsin, et minu abikaasal ja lastel oleks karjääri lõpetades hea elu. Mind ei kottinud, et hakkan pingil istuma. Mõtlesin hoopis sellele, et saan miljonäriks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles