Martin Reim: oleks imelik, kui praegu näeks ladusat jalgpalli

Ville Arike
, reporter
Copy
Martin Reim (paremal) meeskonda juhendamas.
Martin Reim (paremal) meeskonda juhendamas. Foto: Tairo Lutter

FCI Levadia jalgpallimeeskond sai meistriliiga tabelisse teise võidu, alistades uustulnuk Legioni 2:0. Levadia peatreener Martin Reim teatas, et esimeses koroonapausi järgses mängus pidi olema valmis kõigeks, sealhulgas nö jõuga ära võtmiseks.

Seda polnud siiski vaja, sest skoor avati esimesel poolajal ja eduseisu hoiti üsna kindlalt. Kuidas oli mängida publikuta? «Sellest väga aru ei saanudki. Siin (Kadrioru staadionil - toim) on pealtvaatajad tavaliselt selja taga. Keskendud mängule, rahvas ununeb. Eesti liigas polegi võib-olla nii palju rahvast. Aga tuleb hakkama saada, mängijad peavad väljakul ise emotsioone üles kruttima,» mõtiskles Levadia loots.

Mängupilt oli mõlemalt poolt krobeline ja pika pausi järel Reim ei eeldanudki, et kõik ideaalselt välja tuleb. «Mingil hetkel tuleb natuke kangutada, praegu on tähtis punktid ära korjata ja mäng-mängult edasi minna. Küll mänguline vorm paraneb,» lausus ta.

Pausile viitasid Reimi sõnul kõik elemendid: palliga mäng, otsuste vastuvõtmine, julgus asju teha. «Mängu ülesehitus kaitsjate poolt oli natuke rabe ja arglik, aga mõistan neid täielikult. Üks võistlusmäng oli kaks kuud tagasi, enne seda mängisid nad novembris. Imelik oleks oleks olnud, kui praegu näeks ladusat jalgpalli.

Kohati oli okei, sööt liikus, siis jälle mitte. Mina olin kõigeks valmis, sealhulgas selleks, et peame jõuga võtma ja tegema. Ühes mõttes on kaitsta lihtsam, teises jälle rünnata. Kui kaotad [vastase väljakupoolel] palli, ei juhtu eriti midagi. Kui kaitsja eksib, on jama. See on loomulik, et ses liinis paistab mängukogemuse pikaajaline puudumine rohkem silma.»

Levadiast lahkusid pausi ajal Sergei Lepmets ja Juri Tkatšuk. Pealiku hinnangul see mingil määral mõjutas, kuid täna tehti oma töö ära. «Suuremat mõju näitab veidi pikem periood. Loodus tühja kohta ei salli, mõnel noorel mehel on aeg nende meeste saapad üle võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles