Suurbritannia alaliit: rallisõitjad peavad ilmselt mõnda aega kaardilugejata hakkama saama

Henry Lääne
Copy
Autorallit sõidetakse ikka kahekesi.
Autorallit sõidetakse ikka kahekesi. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Suurbritannia mootorispordiliit avaldas üleeile dokumendi plaaniga, kuidas pärast koroonapausi taaskäivituda. Tähelepanu sai ka autoralli, kus tõsteti esile näiteks viiruse vastu testimist ja võistlusjärgsete sotsiaalsete kogunemiste vähendamist. Aga mitte ainult.

Ralliportaal DirtFish vahendab, et alaliidu sõnul peavad sõitjad ilmselt üksi hakkama saama. «On ebatõenäoline, et autos koos olemine on lubatud, kuniks tuleb silmas pidada sotsiaalset distantseerumist.»

Tõsi, nagu märgib Walesi MM-ralli pealik Iain Campbell, pole praegu tarvis karta, et oktoobri lõppu ja novembri algusse planeeritud etapp peaks toimuma kaardilugejateta, sest mootorispordiliidu dokument käsitleb praegust aega ja soovitusi.

«Kellelgi pole aimu, mis saab,» ütles Campbell, kelle sõnul läheb ralli korraldamine plaanipäraselt. «Walesi võistlus on viie kuu pärast, aga kui vaadata, mis on Suurbritannias viimase kümne nädala jooksul juhtunud, siis jumal teab, kuidas järgmised viis kuud kulgevad.»

Walesi MM-etapi võistlustrass esitati Rahvusvahelisele autoliidule FIA ja MM-sarja turunduspoole eest hoolitsevale WRC Promoterile ülevaatamiseks eelmisel nädalal. Tiimidele esitletakse katseid järgmisel teisipäeval.

Campbell kiitis FIAt ja Promoterit, kes on briti sõnul väga toetavad. «Nad tahavad ralliga võimalikult kiiresti jätkata, nagu me kõik. Oleme endiselt nende plaanide ja kalendri osa.»

MM-sarjas sõideti viimati märtsikuus Mehhikos. Pärast kolme etappi juhib üldarvestust Sebastien Ogier, valitsev maailmameister Ott Tänak kaotab talle 24 punktiga. Suure tõenäosusega on tänavu tšempioni selgitamiseks vaja pidada vähemalt seitse võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles