Jalgpalluril kulus gümnaasiumi lõpetamiseks peaaegu 15 aastat: võib-olla püstitasin rekordi

Henry Lääne
Copy
Sakari Mattila (kõige paremal).
Sakari Mattila (kõige paremal). Foto: MURAD SEZER/REUTERS

Soome jalgpalluri Sakari Mattila gümnaasiumitee algas 2005. aastal, kuid  karjääri tõttu jäid õpingud venima. Poolkaitsja ei andnud alla ning sai hiljuti kätte lõputunnistuse.

30-aastane Mattila läks Helsingis asuvasse Mäkelänrinne spordigümnaasiumisse 2005. aasta sügisel, kuid õpingud lõppesid mõni aasta hiljem, kui keskväljamees sõlmis lepingu Itaalia klubiga Udinese. Lisaks saapamaale on Mattila mänginud välismaal veel Rootsis, Inglismaal ja Norras.

Viimastel aastatel tekkis tal taas soov gümnaasium lõpetada ning kuna ta on pidanud palju vigastustega maadlema, otsustaski Mattila õpingutega finišisse jõuda. «Kool on sportlaste jaoks paindlik, mis tegi õpingud lihtsaks. Osalesin enamasti kaugõppes,» vahendas Ilta-Sanomat jalgpallurit.

Mattila usub, et peaaegu 15-aastane gümnaasiumitee võib olla Soome rekord. Mäkelänrinne kooli direktor Vesa Vihervä meenutas, et ühel korvpalluril läks diplomi saamiseks üle kümne aasta.

Gümnaasiumi lõpetamine tähendab, et soovi korral saab Mattila minna edasi õppima. «Mul on mõned mõtted, aga praegu ei ole aeg nendest detailsemalt rääkida. Praegu olen õnnelik unistuse täitumise üle.»

Mattila liitus tänavu Helsingi IFKga ning valmistub Soome kõrgliiga taaskäivitumiseks pärast koroonapausi. Kodumaa koondist on ta esindanud 16 korda, aga pole väravat löönud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles