Andrus Värnik: vara panin ukse kinni, aga aega ei saa tagasi kerida (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Andrus Värnik tuli 2005. aastal maailmameistriks.
Andrus Värnik tuli 2005. aastal maailmameistriks. Foto: Toomas Huik/Postimees

15 aastat tagasi odaviske maailmameistriks kroonitud Andrus Värnik vaatas tagasi oma karjäärile, kus oli nii ilusaid õnnestumisi kui ka altminekuid. 

Antsla mehe tõsine allakäik algas siis, kui ta langes alkoholi küüsi. «Paljud, kes on ka sellega rasketel hetkedel kokku puutunud, on öelnud, et on kaks varianti: kas võtad natuke, mis tähendab, et võtad ka rohkem, või null – mina valisin nulli. See peab ka jääma, see on veel parem,» rääkis Värnik ERRi uues spordisarjas «Mis tunne on?!».

2005. aasta jäigi tema karjääri viimaseks säravaks hetkeks. Järgmisel hooajal suutis ta veel üle 80 meetri visata, ent järgmisel hooajal enam mitte. Viimased ametlikud märked leiab 2015. aastast, mil Värnik osales ühel võistlusel. Tegelikult sai tänaseks 42-aastase endise kergejõustiklase karjäär läbi tükk maad varem.

«Vara panin ukse kinni. Mängumaad oli küll ja küll, aga aega tagasi kerida ei saa. Võib-olla üks asi, mis väga ei piinagi, aga mis võinuks olla, et keegi oleks võinud kratist kinni võtta, et hakkame nüüd tööle uuesti – kaua sa nüüd nalja teed,» arutles Värnik. 

Lisaks 2005. aasta Helsingi MM-tiitlile on tal auhinnakapis ka 2003 Pariisi MMi hõbe. Olümpial jäi Värniku parimaks Ateena mängude kuues koht. Tema 17 aastat tagasi visatud tippmark 87.83 oli pikalt ka Eesti rekord, kuni Magnus Kirt selle tunamullu ületas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles