Samuti õlaoperatsioonil käinud Magnus Kirdi konkurendi hooaeg võib sootuks vahele jääda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Oliver Helander.
Oliver Helander. Foto: CHAI via www.imago-images.de / imago images/Chai v.d. Laage

Odaviskajad annavad õlale kõvasti vatti, mistõttu on see piirkond üsna vigastusohtlik. Sarnaselt Magnus Kirdile pidi lõikusel käima soomlaste esinumber Oliver Helander. 

23-aastane sportlasele tehti õlaoperatsioon jaanuaris. Praegu on tema käsi endiselt hell ning käimas eelkõige taastusravi. Kuna koroonaviiruse tõttu jääb tänavu ära nii olümpia kui ka kergejõustiku EM, kaalub Helander võimalust hooaeg sootuks vahele jätta.

«Kui õlg ei tundu täiesti korras, siis tõenäoliselt ma suvel ei võistle. Kui tunne paraneb, siis tulen suve lõpus rajale,» ütles Helander YLE-le, kellele tuli Tokyo mängude edasilükkamine samuti suure kergendusena. 

«Toimunuks olümpia tänavu, siis oleksin visanud läbi valu. Nüüd teen aga kõik, et õlg võimalikult hästi korda saada. Puhkus on väga hästi mõjunud. Loodetavasti läheb kõik samamoodi edasi,» märkis odaviskaja. 

Mullu novembris lõikusel käinud Kirt vigastas õlga Doha MM-il. Helanderil tegi sama piirkond muret juba pikemat aega, mitmel võistlusel osales ta valu trotsides. Tunamullu viis ta oma tippmargi 88.02-ni, eelmisel hooajal jäi parimaks 86.93. 

«Õlg tegi mulle pikalt muret. See oli päris ammu aega tagasi, kui sain viskamist nautida. Praegu unistas sellest, et saaksin valuta oda visata,» sõnas Helander, kes ei pidanud koroonakriisi tõttu oma treeningplaane muutma. 

Doha MM-il lõpetas soomlane 19. kohaga, 2018. aasta EM-il oli ta 16. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles