Kahekordne maailmameister ja olümpiavõitja hakkab parandama Therese Johaugi ainsat nõrka külge

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ola Vigen Hattestad Sotši olümpiakullaga.
Ola Vigen Hattestad Sotši olümpiakullaga. Foto: GARY HERSHORN / REUTERS / Scanpix

Norra naiste murdmaasuusatamise koondise peatreeneriks määrati kohalik legend Ola Vigen Hattestad. 

38-aastane norralane lõpetas sportlaskarjääri 2018. aasta kevadel, misjärel siirdus ta treeneritööle Sloveeniasse. Muide, seal juhendas Hattestad teiste hulgas ka oma abikaasat Katja Višnari, kes tänavu jaanuaris suusad varna riputas. 

Sportlik paar otsustas kolida tagasi Norrasse. Mõistagi leiti kogenud Hattestadile ka kodumaal väljund, temast saab kohaliku naiste murdmaakoondise peatreener. «Pärast lepingu sõlmimist avasime Katjaga pudeli. See on unistuste töö,» teatas kahekordne maailmameister ja olümpiavõitja. 

See tähendab, et tema käe all hakkab treenima ka naiste suusatamise valitseja Therese Johaug. Hattestadi saatis sportlaskarjääri jooksul edu eelkõige sprindis, mistõttu jääb tiimi ka senine loots Ole Morten Iversen. 

«Loodetavasti suudan koondisesse tuua teadmisi sprindist ning jätkata head tööd, mida siiani on tehtud,» lisas Hattestad, kelle olümpiakuld pärineb 2014. aasta Sotši mängudelt, MM-tiitlid pärinevad 2009 Liberecist. 

Tasub ära märkida, et 31-aastane Johaug tegi eelmisel hooajal distantsisõitudel peaaegu puhta töö, kuid sprindi üldarvestuses oli ta MK-sarjas alles 17. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles