Armstrong alustas keelatud ainete tarvitamist juba 21-aastaselt (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: AP/Scanpix

Dopingu tarvitamise tõttu pea kõikidest oma suursaavutustest ilma jäänud endine profirattur Lance Armstrong tunnistab sel nädalal ilmavalgust nägevas kaheosalises dokumentaalsarjas, et hakkas keelatud aineid kasutama juba 21-aastaselt ehk kohe oma profikarjääri alguses. 

«Olin 21-aastane, kui profiks hakkasin ja kohe siis hakkasin ka kortisooni kasutama. Tarvitasime praktiliselt kõike, mida kätte saime,» sõnab 1992. aastal Motorola meeskonna palgale pääsenud ameeriklane dokumentaalis. Kuna droogid töötasid – juba aasta hiljem tõusis Armstrong MMil grupisõidus poodiumi kõrgeimale astmele –, otsustas ta seda teed edasi käia. 

«EPO oli hoopis teine tase, see aitas tulemustele nii palju kaasa, et kergemaid asju polnud mõtet enam tarbidagi. Neli aastat hiljem avastasin aga uue imeravimi –kasvuhormooni. Sellega hakkasin eksperimenteerima 1996. aastal, sest leidsin, et kui mu kehas on midagi, mis peab kiiremini kasvama, siis on õige aeg alustamiseks. Paraku võivad need hormoonid kiirendada ka teisi asju, mistõttu sain ma ka munandivähi,» jätkab 48-aastane Armstrong.

Ent hoolimata ehmatavast kogemusest ei lõpetanud rattur keelatud ainete tarvitamist, sest toona kasutasid tema väitel dopingut pea kõik ratturid.

ESPNi värske dokumentaalsarja «Lance» esimene osa esilinastub 24. mail.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles