Mainekas portaal: Mercedes saadab Bottase pikalt ja toob Hamiltoni kõrvale noort verd

Henry Lääne
Copy
F1-sõitja Valtteri Bottas.
F1-sõitja Valtteri Bottas. Foto: Steven Markham / ZUMAPRESS.com

Soomlase Valtteri Bottase päevad Mercedese vormel 1 tiimis on loetud, kirjutab tunnustatud väljaanne Motorsport. Artikli autor Franco Nugnes oli üks esimesi, kes teatas Ferrari lepingust Carlos Sainz juunioriga, enne kui tehing ametlikuks sai.

Bottase asemele palkab Mercedes Nugnesi andmeil 22-aastase George Russelli. Võistkonna teise vormeli roolis jätkab samuti Inglismaalt pärit kuuekordne F1-tšempion Lewis Hamilton.

Russelli allkirjast olulisem on Nugnesi hinnangul aga uus leping tiimipealiku Toto Wolffiga. Austerlase kontraht saab tänavu läbi ning tema jätkamine Mercedeses pole sugugi kindel, kuna Wolff on avaldanud soovi võtta üle Aston Martini F1-projekt või teenida leiba võidusõidumaailma kuningliku sarja juhtkonnas.

Nugnesi arvates on Bottasel kolm peamist võimalust, kus karjääri jätkata: Aston Martin (praegune Racing Point, brändimuutus toimub järgmisel aastal), Renault ja Williams. Kui esimesed kaks võivad soomlast veel kuidagi ahvatleda, siis Williams on viimastel hooaegadel olnud selgelt sarja kõige nõrgem tiim.

Bottase lahkumine poleks tõele au andes kuigi üllatav. Hamiltoni liidristaatust ei kõiguta praegu niikuinii keegi ning kuigi meie põhjanaaber oli mullu inglase lähim jälitaja, on Wolff võimalusel alati eelistanud Mercedese noorteakadeemia liikmeid, kelle hulka kuulub ka Russell.

Lisaks lõpetab Hamilton ilmselt paari aasta pärast karjääri ning ehk tõuseb just tema kaasmaalane meistri mantlipärijaks. Praegu Mercedesega liitudes poleks Russelli õlul erilisi pingeid ning ta saaks tipptiimiga rahulikult kohaneda.

Noor inglane debüteeris F1-sarjas mullu, kuid lõpetas Williamsi kohutava vormeli tõttu punktideta. Tõsi, eksperdid kiitsid hooaja jooksul Russellit korduvalt ning teda peetakse vormelimaailma üheks suuremaks talendiks.

30-aastane Bottas on kogenud roolikeeraja, kes on osalenud 139 F1-etapil. Tema kaukas on seitse võitu ja 45 poodiumikohta ning enne Mercedesega liitumist kihutas ta just Williamsiga. Siis polnud Suurbritannia tiim aga punane latern.

Tänavusel F1-hooajal pole koroonaviiruse tõttu peetud ühtegi võidusõitu. Kui kõik läheb plaanipäraselt, peetakse aasta esimene GP 5. juulil Austrias. Vormelisarja võistlusdirektor Ross Brawn kostis paar nädalat tagasi, et nad soovivad sel aastal pidada 15–18 võidukihutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles