Legendaarne Ukraina tsenter: tahtsin meelega Kobe Bryantit vigastada

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kobe Bryant (palliga) Kõrõlo Fesenko haardes 2010. aastal.
Kobe Bryant (palliga) Kõrõlo Fesenko haardes 2010. aastal. Foto: Colin E Braley / AP / Scanpix

Ukraina korvpalli üks tuntumaid tegijaid Kõrõlo Fesenko tunnistas, et kasutas NBA-s mängides räpaseid võtteid. 

2017. aasta draftis korjas keskmängija üles 38. valikuna Philadelphia 76ers. Fesenko vahetati kohe Utah Jazzi, kus ta debüüthooajal sai platsile üheksal korral. Samasse tiimi kuulus ta neli hooaega, ookeani taga mängis ta viimati 2011. aastal Indiana Pacersis. 

«Ühes matšis otsustasin Kobe Bryantit korralikult töödelda. Tahtsin teda meelega vigastada. Sihtisin tema reielihast. Kui õigesse kohta löök anda, siis jääb jalg väga kangeks ja valusaks, mängimist on raske jätkata,» vahendas Krepsinis Fesenkot. 

«Arvasin, et sain sellega hakkama. Lakers võttis aja maha, mõtlesin, et Bryant enam platsile ei tule. Ma eksisin. Ta mängis edasi, viskas 38 punkti ja vedas võistkonna võidule. Olen mänginud ka LeBron Jamesi vastu, aga Bryant on parim mängija, kellega pidin väljakul silmitsi seisma.»

Karjääri jooksul näiteks ka Venemaal, Itaalias ja Prantsusmaal pallinud 33-aastane tsenter naasis 2018. aastal kodumaale. Tänaseni esindab ta Dnipro võistkonda. 

Eesti korvpallipublik mäletab 216 cm pikkust Fesenkot ilmselt kõige eredamalt 2015. aastast, mil ta oli Riias toimunud EM-i alagrupiturniiril koondise üks liidreid. Ainsa võidu teenisime Ukraina üle, kuid edasipääs jäi mõlemale püüdmatuks. 

Kõrõlo Fesenko (palliga) 2015. aasta EM-il Leedu keskmängija Jonas Valanciuansega müttamas.
Kõrõlo Fesenko (palliga) 2015. aasta EM-il Leedu keskmängija Jonas Valanciuansega müttamas. Foto: Ilmars ZNOTINS / AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles