Veel kaks MM-rallit võivad kalendrist pudeneda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja on tänavu kihutanud vaid kolmel rallil. Palju neid veel ees ootab, ei tea hetkel keegi.
Ott Tänak ja Martin Järveoja on tänavu kihutanud vaid kolmel rallil. Palju neid veel ees ootab, ei tea hetkel keegi. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP/Scanpix

Mainekas mootorispordiportaal Motorsport.com kirjutab, et nii Uus-Meremaa kui ka Jaapani MM-rallid võivad tänavu koroonaviirusest tingitud majanduslike ja logistilise taktistuste tõttu ära jääda.

Tänavusest autoralli hooajast on niigi koroonaviiruse tõttu sõidetud vaid kolm etappi ning parima stsenaariumi korral sõidetakse tänavu veel kaheksa rallit, sest nii Portugali kui ka Keenia võidukihutamised on pandeemia tõttu edasi lükatud. 

Ent too väljahõisatud kaheksagi on suure küsimärgi all, kuna see tähendaks, et praeguse seisuga edasi lükatud Argentina ja Sardiinia rallidele leitaks MM-kalendris uus ajaaken. Lisaks on väiksemat sorti murepilved ka Soome võidukihutamise kohal, mida ootab suure tõenäosusega samuti edasilükkamine.

Siiani tunduski kõige tõenäolisem, et autoralli MM-karussellile lükatakse hoog uuesti sisse septembri esimesel nädalavahetusel Uus-Meremaal, millele järgnenuks siis Türgi, Saksamaa, Walesi ja Jaapani osavõistlused. Seda kuni praeguseni. 

Motorspordi ajakirjanik Rachit Thukral kirjutab, et Uus-Meremaa ja Jaapani rallidele võivad saatuslikuks saada viited ja tõrked kaubalaevade töös ning teadmatuse tõttu on WRC-promootor valmis mõlemad võidukihutamised ära jätma. Pealegi on kõik kolm võistkonda - Hyundai, Toyota ja M-Sport -, näidanud üles soovi kulusid kokku hoida. Ning pikkade lennu- ja laevareiside arvelt annaks krõbisevat kindlasti säästa. 

WRC-isad teevad Uus-Meremaa ralli osas väidetavalt otsuse mai lõpus. Jaapani osas, mis pidi esiti toimuma novembri lõpus, pole kuupäevalist piirangut endale veel seatud.

Kui mõlemad etapid kalendrist pudeneksid koosneks tänavuse aasta edasine kalender vaid neljast osavõistlusest (Soome, Türgi, Saksamaa ja Wales). Kokku sõidetaks tänavu sel juhul aga seitse rallit, mis oleks Rahvusvahelise autoliidu rallidirektori Yves Mattoni sõnul ka minimaalne võimalik arv, mille korral tänavu maailmameister üldse välja kuulutatakse. Samas pole too number veel kivisse raiutud ning koroona tõttu üha muutuvas maailmas võivad mõtted ja arvamused samamoodi pidevalt muutuda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles