Sordo kaardilugeja meenutas 90ndaid: peol jõid kõik ennast enam-vähem purju

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Dani Sordo (paremal) ja Carlos del Barrio, Sardiinia ralli võitjad 2019. aastal.
Dani Sordo (paremal) ja Carlos del Barrio, Sardiinia ralli võitjad 2019. aastal. Foto: Sander Ilvest

Kui kellelgi on rallimaailmast kõvasti lugusid rääkida, on selleks Dani Sordo kaardilugeja Carlos del Barrio (51), kes luges esimest korda legendi juba 32 aastat tagasi. 

Nimelt istus hispaanlane esimest korda kõrvalistmele 1987. aasta oktoobris ning istumise all oli tal toona Renault 5 Turbo. Liiga kaua toona ta siiski legendi lugemist harjutada ei saanud, sest pärast kolme kiiruskatset ütles masina käigukast üles ning jäi teepervele.   

Sordoga on ta koostööd teinud aga ainult kuuel hooajal. Esmalt jagati masinat aastatel 2011–2013 ning uuesti moodustati tandem 2018. aastal, seega viimased kolm hooaega on ta saanud nautida Hyundai tehasetiimi mugavusi. 

Tiimi ühismeedias oli täna võimalik del Barriolt küsimusi küsida ning fännid kasutasid agaralt ka seda võimalust. Nõnda sai teada, et hispaanlasel on tosin käekella ning et ta maratoni rekord on 3 tundi ja 11 minutit. 

Palju uuriti ka del Barrio lemmikrallide (Argentina) ja -katsete (Amarante, Portugalis) kohta. Üks põrinasõber küsis aga, milline ralli on parim oma afterparty'de ehk pidude poolest. 

«Mul on 90ndatest päris lõbusaid mälestusi Uus-Meremaalt, kus veetsime vist kaks nädalat recce'i (tee kaardistamist – toim) tehes. Pärast esimest nädalat organiseerisid korralajad meile peo, kus kõik ennast enam-vähem purju jõid. Järgmisel päeval jõudsid väga vähesed ettenähtud ajaks uuesti recce'it tegema...» meenutas del Barrio. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles