Tammemaa hakkab koos Tähega mängima Poola tippklubis

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Timo Tammemaa.
Timo Tammemaa. Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud hooajal Prantsusmaal mänginud temporündaja Timo Tammemaa (28) liitus Poola tippklubi Rzeszowi Asseco Resoviaga, kus ootab teda ees koondisekaaslane Robert Täht.

Tammemaa jaoks on Poola avastamata maailm, sest senise väliskarjääri on ta veetnud Prantsusmaal ja Belgias. Mullu mängis ta Prantsusmaa klubis Toursis.

Eestlase uue koduklubi Resovia näol on tegemist küll seitsmekordse Poola meistriga, kuid viimastel aastatel on nad olnud pigem enda hale vari. Viimane riigi meistritiitel jääb 2015. aastasse, mil jõuti finaali ka Meistrite liigas. Pärast seda on toimunud aga väikestviisi vähikäik – 2016. aastal lõpetati hooaeg veel teisena, kuid seejärel on platseerutud neljandaks, kuuendaks ja mullu, mil pool hooaega juhendasid tiimi Gheorghe Cretu ja Alar Rikberg, koguni seitsmendaks. Tänavu oldi enne liiga sunnitud lõpetamist suisa eelviimasel kohal.

Nüüd on meeskond võtnud nõuks taas tõusta vanade heade aegade tasemele ning läbi on viidud praktiliselt täielik verevahetus. Lisaks Tammemaale toodi meeskonda veel teinegi eestlane, nurgaründaja Robert Täht.

Veel on klubiga käed löönud Sloveenia koondisega EMil hõbedale tulnud nurgaründaja Klemen Cebuljiga, sidemängijaks on palgatud mullu Venemaa kõrgliigas pallinud Fabian Dryzga. Kogu kaadervärki hakkab juhtima eelmise aasta Sloveenia volleime peaarhitekt, itaallane Alberto Giuliani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles