Jaapani staar keeldub kroonakriisi ajal palka vastu võtmast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Keisuke Honda.
Keisuke Honda. Foto: Reuters/ScanPix

Koroonakriisi ajal pole üle ega ümber saanud palgateemast. Küll saab lugeda, kuidas mõnes klubis mängijad keelduvad palgakärpega nõustumast, teises kohas ollakse vastutulelikumad ning tehakse seda jällegi vabatahtlikult. Suuremat sorti suuremeelsust on üles näidatud Saksamaal, kus mitmed pallurid on suuri summasid vajaminejatele annetanud. Ent keegi pole käitunud veel nõndaviisi nagu 98. korral Jaapani vutikoondist esindanud Keisuke Honda.  

Jaapani David Beckhamiks ristitud Honda teavitas oma koduklubi, Brasiilia jalgpalli kõrgliigas pallivat Botafogot, et võistkonnal pole mõtet talle praegu palka maksta, kuna ta niikuinii keelduks sellest. 

Jaapanlane leiab, et selline käitumine oleks lihtsalt ebaeetiline, samal ajal kui sajad tuhanded inimesed on Brasiilias püstihädas, et üldse kuidagi omadega ots-otsaga kokku tulla.

«Honda on imeline inimene väga suure südamega. Ta on alates märtsist oma palgast keeldunud ning ei soovi seda enne, kui olukord normaliseerub. Tagatipuks pakkus ta ka meile oma abikätt, kui klubil peaks tekkima raskusi kellelegi palga maksmisega. Ta on lihtsalt täiesti teisest kultuuriruumist,» sõnas klubi esindaja Carlos Augusto Montenegro.

Brasiilia on koroonahaigete arvu poolest tõusnud maailmas teisele kohale. Riigis on viirushaigus diagnoositud 349 113 inimesel, surnuid on 22 165. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles