Kergejõustiku maailmameister kaotab koroonakriisi tõttu ülisuure protsendi oma sissetulekust

Henry Lääne
Copy
Vasakult: Gerd Kanter, Vesteinn Hafsteinsson ja Daniel Stahl.
Vasakult: Gerd Kanter, Vesteinn Hafsteinsson ja Daniel Stahl. Foto: JOEL MARKLUND via www.imago-images.de/imago images / Bildbyran / SCANPIX

Rootslane Daniel Stahl on küll kettaheite valitsev maailmameister, kuid koroonakriisi tõttu lühendatud võistlushooaeg paneb kõva põntsu ka tema eelarvele. Rootsi Rahvusringhäälinguga rääkides kostis vägilane, et tema sissetulek väheneb tänavu 70-80 protsenti.

27-aastane Stahl märkis, et koroonakriisi tõttu on ära jäänud mitmeid võistlusi. Ka edasine võistluskalender meenutab pigem suurt küsimärki kui kivisse raiutud kergejõustikuõhtuid.

«Tänavu pole igal nädalavahetusel võistlusi. Koroonakriis mõjub väga ka suurtele võistlustele. Muidugi, kõik kergejõustiklased kannatavad seetõttu,» kostis mullu isikliku tippmargi 71.86ni kruttinud Stahl.

Rootslane lisas, et ehkki tema sissetulekud vähenevad märgatavalt, ei pea ta silmitsi seisma vaesusega. Tippude elu on tänu edukale karjäärile lihtsalt mõnevõrra kergem.

Stahli treenib Vesteinn Hafsteinsson, kes on Eesti spordisõbrale teada-tuntud nimi. Näiteks on tema endiste õpilaste hulgas kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter.

Islandlase käe all on Stahl jõudnud karjääri seniste tipphetkedeni. Mehe eesmärgiks on ületada Jürgen Schulti maailmarekord 74.08 ning ta tunneb, et tal jagub nüüd jõudu heita ketas 75 meetrini. Sakslane püstitas oma tippmargi juba 34 aastat tagasi.

Mullu Dohast võidetud MM-kulla kõrval on Stahli auhinnakapis MM- ja EM-hõbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles