Soome endise rallistaari Hirvoneni kaardilugeja meenutas ekipaaži karjääri pöördepunkti

Henry Lääne
Copy
Jarmo Lehtinen.
Jarmo Lehtinen. Foto: Sander Ilvest

Autoralli kaardilugeja Jarmo Lehtinen rääkis podcast'ile «WRC Backstories», et 2004. aasta lõpus Subarust lahkumine oli nii tema kui ka sõitja Mikko Hirvoneni karjääri pöördepunkt.

Soomlased tegid Subaru tehasetiimiga kaasa täishooaja, lõpetades MM-sarja üldarvestuses seitsmendatena. Parematel juhtudel said nad Argentinas ja Austraalias kirja neljanda koha. Subaru polnud Hirvoneni ja Lehtineni tulemustega rahul ning 2005. aastaks ei saanud nad üheltki tehasetiimilt lepingut.

Lehtinen tunnistas, et ta oli koos Hirvoneniga pettunud. «Tegelikult oli see meie karjääri jaoks hea. Pärast seda polnud me enam nii naiivsed,» ütles 51-aastane kaardilugeja, kes sõitis Hirvoneniga vahemikus 2002-14.

2005. aastal osaleti eraekipaažina kuuel MM-rallil ning Kataloonias lõpetati kaks aastat vana Ford Focusega poodiumi madalaimal astmel. «Tol hooajal tahtsime näha, kus on meie võimete piir. Saime aru, kui palju tööd on vaja teha,» sõnas Lehtinen.

2006. aastaks teenisid soomlased kontrahti Fordi tehasetiimiga ning võitsid Austraalias oma esimese MM-etapi. Eduka karjääri jooksul lõpetasid nad MM-sarja üldarvestuse neli korda teisena, alati jäid ette rallikuningad Sebastien Loeb ja Daniel Elena.

Kui Hirvoneni WRC-karjäär lõppes 2014. aastal, siis Lehtinen pole legendivihikut nurka visanud. Eelmise aasta Sardiinia rallist alates teeb ta koostööd M-Spordi roolikeeraja Teemu Sunineniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles