Analüüs: Liverpooli ja Atletico Meistrite liiga matš põhjustas 41 koroonasurma

Henry Lääne
Copy
Marcos Llorente lõi tol õhtul Liverpooli võrku kaks väravat.
Marcos Llorente lõi tol õhtul Liverpooli võrku kaks väravat. Foto: Darren Staples/Sportimage/PA Images

11. märtsil toimus Inglismaal jalgpalli Meistrite liiga lahing Liverpooli ja Madridi Atletico vahel. Ajalehe Sunday Timesi sõnul on Suurbritannia Terviseameti analüüsi hinnangul olnud selle kohtumise tõttu 41 koroonasurma.

Ikoonilisel Anfieldi staadionil toimunud matši jälgis jalgpallikatlas 52 267 inimest ning Hispaaniast oli Liverpooli oma lemmikuid toetama läinud 3000 Atletico fänni. Madridi linnapea Jose Luis Martinez-Almeida ütles raadiojaamale Onda Cero, et Atletico toetajate reis Inglismaale oli viga. «Oleksime juba toona pidanud olema ettevaatlikumad,» kostis ta.

Koroonaviiruse leviku osas oli märkimisväärne ka üks teine Meistrite liiga matš, kui Atalanta võõrustas 19. veebruaril Milanos (klubi kodustaadion ei vasta Meistrite liiga nõuetele - toim.) Valenciat. Põhja-Itaalia linna Bergamo, kus Atalanta baseerub, meer Giorgio Gori vihjas märtsi lõpus, et viiruse puhang Itaalias sai alguse just selle mängu tõttu.

«See oli haiguspuhangu keskpunkt,» lausus Gori. «Kui viirus juba ringles, siis nakatusid 40 000 San Siro (staadion, kus mäng peeti - toim.) juurde läinud fänni. Keegi ei teadnud, et viirus meie seas ringleb. Paljud vaatasid mängu gruppides ja sel õhtul oli fännide vahel palju kontakte. Viirus kandus ühelt inimeselt teisele.» 

Valencia teatas hiljem, et kolmandik esindusmeeskonna liikmetest on nakatunud koroonaviirusse, sealhulgas mängijad Ezequiel Garay, Jose Gaya ja Eliaquim Mangala. Esimene teadaolev ohver Valencias oli ajakirjanik Enrique Mateu, kes reisis Milanosse mängu kajastama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles