Ametlik ⟩ Korvpalli Euroliiga hooaeg on läbi: see on meie ajaloo raskeim otsus

Henry Lääne
Copy
Euroliigas ei tehta sel hooajal enam ühtegi viset.
Euroliigas ei tehta sel hooajal enam ühtegi viset. Foto: kolbert-press/Christian Kolbert via www.imago-images.de/imago images/kolbert-press

Korvpalli Euroliiga andis teada, et tänavune hooaeg on lõppenud. Põhjuseks mõistagi koroonakriis, lisaks jääb lõpuni mängimata Vana Maailma tugevuselt teise klubisarja EuroCupi hooaeg.

Euroliiga emafirma juht Jordi Bertomeu ütles, et tegemist on nende 20-aastase ajaloo kõige keerulisema otsusega. Hispaanlane kinnitas, et kõik osapooled tegid hooaja lõpuni mängimiseks endast kõikvõimaliku.

«Muidugi on meil 2019/20 hooajaga jätkamiseks palju motivatsiooni, kuid praeguses eriolukorras peame inimeste tervist pidama kõige tähtsamaks. Nii jääme oma uskumustele truuks,» lisas Bertomeu.

Euroliiga avaldus pole põrmugi üllatav. Möödunud nädalavahetusel pidasid osapooled videokoosolekuid, kus näiteks kõik virtuaallaua taha maha istunud mängijad ütlesid Euroopa korvpallimeedia sõnul, et nende arvates ei tuleks hooaega lõpuni mängida. Samas oli näiteks klubi, kes arvas vastupidist: eile käis sellise avalduse välja Istanbuli Anadolu Efes.

Viimastel nädalatel spekuleeriti võimaluse üle, et Euroliiga hooaeg mängitakse lõpuni ühes kohas. Soovi avaldas Leedu ning tiime oli nõus võõrustama ka Serbia pealinn Belgrad.

Uus Euroliiga hooaeg algab 1. oktoobril. Tunnustatud korvpalliajakirjaniku Emiliano Carchia sõnul peaksid osalema kõik need 18 klubi, kes olid rivis ka käimasoleval hooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles