Kalev/Cramo endine peatreener sai kriitikat: ta peab olema õnnelik, et ma talle kere peale ei andnud!

Postimees Sport
Copy
BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna endine peatreener Nenad Vucinic.
BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna endine peatreener Nenad Vucinic. Foto: Toomas Huik

Eesti parima korvpalliklubi BC Kalev/Cramo endine peatreener Nenad Vucinic teenis kriitikat. Juhendaja käe all mänginud Ike Udanoh meenutas, kuidas ühel poolajapausil ütles Vucinic palluritele, et nad peaksid mängima nagu neegrid.

Mustanahalise Udanohi ja Vucinici teed ristusid 2019. aastal Itaalias Avellinos. Korvialuse jõu esimeses kohtumises klubi eest kohtuti Trentoga ning poolajapausile minnes oli Avellino kaotusseisus.

«Läksime riietusruumi ja treener läks peast hulluks,» meenutas Udanoh oma YouTube'i kanalil. «Ta ütles, et peaksime mängima nagu neegrid. Mida see veel tähendama peaks?»

30-aastase USA ja Nigeeria passiga korviküti sõnul šokeeris Vucinici sõnavõtt tervet võistkonda. «Mul pole aimugi, kuidas suutsime riietusruumist ühtse tiimina lahkuda. Vucinic teadis, et käitus valesti, kuid enam polnud midagi teha. Ta peab olema õnnelik, et ma talle kere peale ei andnud.» Nädal hiljem sai juhendaja sule sappa.

Kalev/Cramos töötas Vucinic 2008. aasta juunist järgmise aasta detsembrini. Ta võitis klubiga ühe Eesti meistritiitli, ühe korra triumfeeriti ka karikavõistlustel. 2009. aastal nimetati ta Eesti meistrivõistluste parimaks treeneriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles