Esimesel grupitreeningul vigastada saanud Zlatani karjäär võib läbi olla?

Toimetas Ville Arike
Copy
Sel 17. aprillil tehtud pildil harjutas Zlatan Ibrahimovic Stockholmis, Hammarby meeskonna treeningul.
Sel 17. aprillil tehtud pildil harjutas Zlatan Ibrahimovic Stockholmis, Hammarby meeskonna treeningul. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

AC Milani jalgpallimeeskond tegi pärast pikka pausi esimese grupitreeningu, kuid see tähendas hoobilt katastroofi: vigastada sai ründestaar Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan rebestas säärelihast, sama trauma oli teda sel hooajal kimbutanud varemgi. Lisaks on tal suured probleemid Achilleuse kõõlusega. Veel pole selge vigastuse tõsidus, teisipäeval tehakse magnetuuring, kuid Sky Sport Italia pakkus, et mehe hooaeg on läbi.

Zlatan oli terve karantiiniaja harjutanud kodumaal Rootsis ja osales miniturniiridel, seetõttu on kiire vigastada saamine ootamatu. Ajaleht The Telegraph meenutas belglasest staari Kevin De Bruyne'i hoiatavaid sõnu, et mängijate organismid peavad saama koormustega harjuda: «Pärast kuue nädala pikkust pausi läheb jalgpalluril tavaliselt ettevalmistuseks kolm või neli nädalat. Kui liiga suur koormus kiirelt peale pannakse, on mõne mängu järel kõik mehed vigased.»

Itaalia liiga võib jätkuda 13. juunil ning pole välistatud, et Milanis alustati kohe hoogsa treenimisega.

Miks on Zlatani puhul juttu ka karjääri lõpust? Kui tegemist on Achilleuse kõõluse rebendiga, soovitavad arstid lõikust, sellest paranemiseks kulub minimaalselt pool aastat. 38-aastase inimese puhul aga pigem kuni aasta.

Zlatani lepingus Milaniga on klausel seda pärast tänavust hooaega võimaluse korral aastaks pikendada, kuid mängumees sai viimase kolme aasta jooksul neljanda tõsise vigastuse ja vaevalt klubi seda teed läheb.

Nii Sky Sports Italia kui ka Hispaania väljaanne kuulutasid seetõttu: kui vigastus osutub väga tõsiseks, tähendab see Zlatani karjääri lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles