Jalgpalliklubi boss palub Prantsusmaa valitsust: tühistage liigahooaja tühistamine!

Toimetas Ville Arike
Copy
Lyoni Olympique'i fännid.
Lyoni Olympique'i fännid. Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa on üks riikidest, kus koroonaviiruse pandeemia tõttu kuulutati jalgpallihooaeg varakult lõppenuks. Nüüd kutsub riigi ühe tippklubi Lyoni Olympique'i president võime otsust ümber vaatama ja hooaega jätkama.

Lyonil on selgelt omad huvid mängus, sest hooaja katkestamise hetkel asuti liigatabelis seitsmendal kohal ja eurosarjast väljas. Klubi president Jean-Michel Aulas saatis kirja Prantsusmaa pea- ja spordiministrile, märkides, et jalgpall seisab riigis silmitsi pretsedenditu majandusliku ja sotsiaalse kriisiga, vahendas BBC.

Prantsusmaa kaks kõrgliigat kuulutati lõppenuks 28. aprillil. Tegemist on ainsa suure Euroopa liigaga, kus nõnda talitati. Saksamaal mängud juba jätkuvad, Hispaanias, Itaalias ja Inglismaal loodetakse jätkata juunis. Pooleli jäeti hooaeg näiteks ka Hollandis ja Belgias.

Aulas lisas: «Bundesliga mängud jätkusid 16. mail, Hispaania alustab taas 8. juunil. Itaalias, Venemaal ja Portugalis on alustatud grupitreeningutega, Inglismaa töötab hooaja jätkamiseks 19. juunil. Prantsusmaa profijalgpalli väärtus langeb väga kiirelt.»

Prantsusmaa valitsuselt oodatakse riigis kehtivate piirangute lõdvendamise teadet 2. juunil. Aulas märkis, et selle kuupäevaga on riigis seotud paljud lootused. «Kas suudame ette kujutada, et 2. juuni on ka hea päev tunnistamaks Prantsusmaa jalgpalli osas tehtud viga, lubada terviseprotokolli järgides naasta treeningutele ja miks mitte ka jätkata hooajaga 2019/20 juulis ja augustis?» küsis ta.

Eelmisel nädalal oli Lyoni ning esiliigasse kukutatud Amiensi ja Toulouse'i kaebus Ligue 1 hooaja liigvarase lõpetamise kohta tagasi lükatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles