Anett Kontaveidi suur konkurent kutsub fännideta mängitavaid suurturniire ära jätma

Toimetas Ville Arike
Copy
Petra Kvitova Prahas korraldatud pressikonverentsil.
Petra Kvitova Prahas korraldatud pressikonverentsil. Foto: MICHAL CIZEK/AFP/SCANPIX

Kahel korral Wimbledoni tenniseturniiri võitnud tšehhitar Petra Kvitova kutsub Suure slämmi turniire ära jätma, juhul kui need tuleks koroonapandeemia tõttu mängida publikuta.

«Olen juba teatud vanuses ja loomulikult tahaksin mängida veel Suure slämmi turniire, aga kui need toimuksid sel moel (publikuta - toim), jätaksin need pigem ära,» ütles Kvitova agentuurile AFP.

Ta rääkis seda esmaspäeval vahetult enne Prahas sel nädalal suletud uste taga mängitavat Tšehhi tipptennisistide jõuproovi. Võistlusel osaleb kaheksa mees- ja kaheksa naismängijat. Fänne vaatama ei lubata, osalejate vahel kätlemist ei toimu.

«Suure slämmi turniiril mängimine on suurim võimalik asi ning teha seda fännideta, kes on meie liikumapanevaks jõuks, pole tore. Suure slämmi võistlused ei vääri seda,» lisas Kvitova.

Aasta alguses saadi Austraalias ära pidada esimene suurturniir. Tavapärase ajakava kohaselt peaks praegu Pariisis mängitama Prantsusmaa lahtisi meistrivõistlusi, ent selle start on lükatud 20. septembrile, nädal pärast USA lahtiste finaali.

Wimbledoni turniir, mille Kvitova võitis 2011. ja 2014. aastal, jääb aga ära esimest korda pärast teist maailmasõda. WTA turniiride paus kestab vähemalt 20. juulini.

Kvitova asub praegu maailma edetabelis 12., Eesti esireket Anett Kontaveit 22. kohal. Tabel on pandeemia ajaks külmutatud. Juhib Ashleigh Barty (Austraalia) Simona Halepi (Rumeenia) ja Karolina Pliškova (Tšehhi) ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles