MM-sarja liider Ogier: kolme etapiga pole ma mingi maailmameister

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: PAU BARRENA/AFP

Kolme etapi järel autoralli MM-sarjas liidrikohta hoidev Sebastien Ogier ütles, et MM-tiitli võitmiseks tuleks sõita oluliselt rohkem rallisid.

FIA reegliraamatus pole kirjas, kui palju etappe tuleks hooaja jooksul MM-tiitli väljajagamiseks ära sõita. Tõsi, nii WRC promootor kui ka FIA rallidirektor Yves Matton on öelnud, et see arv võiks olla seitse.

Ogier ei öelnud küll täpselt, mitu rallit tema hinnangul pidada oleks vaja, kuid kolmest kindlasti ei piisa. «Kolm jääb väheks,» sõnas ta portaalile DirtFish.

Kuuekordse maailmameistri sõnul võiks selles küsimuses pilgu heita minevikku. «Kui vaatame 1990. aastaid, siis seal oli paar hooaega, kus sõideti kaheksa rallit. Ma usun, et neid hooaegu võib jätkuvalt pidada meistrivõistlusteks,» ütles ta.

Ogier teab, et praeguses olukorras on keeruline autoralli MM-sarja etappe korraldada. «Loodan, et meil õnnestub siiski teha hooaeg, mida võib pidada meistrivõistluste vääriliseks. Kindlasti ei ole tegu tavapärase hooajaga, kus sõidame üle kümne ralli.»

Samal teemal küsiti kommentaari ka valitsevalt maailmameistrilt Ott Tänakult. «Ma ei oska öelda, kui meistrina end keegi tunneks, kui sulle antakse tiitel kolme ralli põhjal. Ilmselgelt poleks tegu meistrivõistlustega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles