Endine tippsõitja: Räikkönenist ja Schumacherist võivad saada meeskonnakaaslased

Postimees Sport
Copy
Fotomontaaž Mick Schumacherist F1s.
Fotomontaaž Mick Schumacherist F1s. Foto: Elmar Kremser/SVEN SIMON via www.imago-images.de/imago images/Sven Simon

12 hooaega vormel 1 sarjas sõitnud Nick Heidfeld usub, et Michael Schumacheri pojast Mickist ja soomlasest Kimi Räikkönenist võivad saada Alfa Romeo vormelimeeskonnas tiimikaaslased.

Mick Schumacher võitis 2018. aastal vormel 3 sarja meistritiitli ning tegi eelmisel aastal kaasa F2s, kus lõpetas debüüthooaja 12. kohal. 21-aastane Schumacher jätkab ka sel hooajal vormel 2 sarjas, kuuludes Prema võistkonna ridadesse. 

Aastaid BMW Sauberis sõitnud Heidfeld aga usub, et noor rahvuskaaslane võib kuninglikku vormelisarja jõuda juba tänavuse hooaja keskel. 

«Kui ta teeb vormel kahes tipptasemel esitusi ning Alfa Romeo F1-piloodil Antonio Giovinazzil tekib veel rohkem raskusi kui eelmisel aastal, ei oleks ma üllatunud, kui Mick oleks Alfas juba keset hooaega,» ütles Heidfeld Saksamaa Skyle.

Selle spekulatsiooni järgi saaks Ferrari noorteprogrammi kuuluvast Schumacherist Kimi Räikköneni meeskonnakaaslane, kellega ka Heidfeld ise 2001. aastal ühes meeskonnas sõitis. 

Teoreetiliselt oleks Heidfeldi mõte üsna lihtsasti teostatav, sest Ferraril on õigus määrata Alfa Romeosse üks enda süsteemi kuuluv sõitja. Hetkel täidab seda kohta Giovinazzi, kelle eelmine hooaeg ei olnud just säravate killast. Itaallane kogus aasta lõpuks 14 punkti, mida oli 29 silma vähem kui meeskonnakaaslasel Kimi Räikkönenil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles