Soome kergejõustiklased kutsuti Norrasse võistlema, kuid kohale pole millegagi minna

Postimees Sport
Copy
Annimari Korte.
Annimari Korte. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Norralased plaanivad 11. juunil Oslo Bisletti staadionil kõrgetasemelist kergejõustikuvõistlust, kuhu on kutsunud ka välisvõistlejaid. Soomlased aga kurdavad, et neil pole transporti võistlustele minekuks.

Soome tõkkesprinterid Nooralotta Neziri ja Annimari Korte said korraldajatelt kutse osaleda mittetraditsioonilises 200 m tõkkejooksus. Põhjanaabrite esindusele peaks vastu astuma Norra tõkkesprinterid Isabelle Pedersen ja Line Kloster.

Koroonaviiruse leviku tõttu valitsevate reisipiirangute tõttu pole aga kindelgi, kas soomlannad Norrasse üldse kohale saavad. Kui Soome rahvusringhääling Yle Nezrilt võistluse kohta uuris, teatas viimane, et pole võistlemises kindelgi. «Sinna pole saada ühtegi lennupiletit. Seega ei saa ma olla veendunud, et koroonaviiruse tingimustes sinna pääsengi.»

Nezri lisas, et jooksis viimati sellist distantsi 15-aastasena. «Lapsena oli see päris kerge, aga täiskasvanuna võib sellest kujuneda päris happeline matk,» kirjeldas soomlanna värvikalt.

Lisaks harjumatule 200 m tõkkejooksule on Bisletti staadionil kavas muudki põnevat. 10 000 m jooksus on lubanud starti tulla 10-kordne murdmaasuusatamise maailmameister Therese Johaug. 2000 m distantsil peaks võistlustules olema kõik kolm Ingebrigtsenit: Jakob, Filip ja Henrik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles