Suusaradadele naasvat Björgenit peibutatakse miljonitega

Postimees Sport
Copy
Marit Björgen.
Marit Björgen. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran

Eile teatas 40-aastane Marit Björgen, et on naasmas suusaradadele ja plaanib võtta osa järgmise aasta Vasaloppetist. Kuid kui 8-kordne olümpiavõitja peaks lisama enda kavva veel teisigi suusamaratone, võib teda edu korral oodata kopsakas auhinnaraha.

Nimelt teatas spordiorganisatsioon Visma Ski Classics, et toob murdmaasuusatamisse tennisemaailmast tuntud grand slami, kuhu kuuluvad Vasaloppet, Marcialonga, Jizerská Padesátka ning Birkebeinerrennet.

Kui üks mees või naine peaks suutma triumfeerida kõigil neljal võistlusel, lubab projekti taga olev organisatsioon välja maksta suure preemia.

«Täpne auhinnafond on saladus, avaldame selle sügisel,» ütles organisatsiooni tegevjuht David Nilsson. «Aga see saab olema rekordiline suurus. Me räägime ikkagi miljonitest, lisas Nilsson, jättes rahaühiku täpsustamata.

Ajaloos pole ükski suusataja suutnud kõiki nelja legendaarset maratoni ühel hooajal võita. Kolm triumfi ühest talvest on ette näidata Sven-Åke Lundbäckil (1981) ning Cristina Palusellil (2005 ja 2006).

Björgen teatas eile, et on liitunud Anders ja Jörgen Auklandi pikamaasuusatamise võistkonnaga ning valmis endale uusi eesmärke seadma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles