Venemaa kõrgliiga jalgpallurid nakatuvad üha enam koroonaviirusesse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa kõrgliiga kohtumine Peterburi Zenidi ja Moskva Spartaki vahel.
Venemaa kõrgliiga kohtumine Peterburi Zenidi ja Moskva Spartaki vahel. Foto: Anatoliy Medved/ZUMAPRESS.com

Venemaa jalgpalli kõrgliiga peaks taasalustama 21. juunil, kuid üha enam saabub teateid koroonaviirusesse nakatunud palluritest. Juba kuuendaks viirusekandjaks osutus Kaasani Rubini kaitsja Nikolai Pojarkov. 

Pojarkov läbis koroonaviiruse testi juba 18. mail ja talle tehti veel ka Novosibirskis kordustest kolm päeva hiljem, mis näitas samuti positiivset tulemust. Pallur suunati kohe kodusesse karantiini, kus tal tuleb viibida 14 päeva. Esialgsetel andmetel ei olnud mees ühegi meeskonnnakaaslasega lähikontaktis.

Rubinis on nõnda juba kaks koroonaviiruslast, kuna mõned päevad varem teatati, et ka teine kaitsja Konstantin Plijev kannab nakkushaigust. Mõlemad mängijad viibivad Rubinis laenulepingutega ning nende koduklubi on tegelikult FC Rostov. 

Venemaa kõrgliigas on mängimata veel kaheksa vooru ning hooaeg loodetakse lõpetada augusti alguseks. Kahjuks on nõnda suur nakatumiste arv pannud taasalustamisele suure küsimärgi, kuna lisaks Pojarkovile ja Plijevile kannavad viirust veel ka Moskva Lokomotivi ründaja Jefferson Farfan, Moskva Dinamo kaitsja Roman Jevgeniev, Moskva Spartaki keskpoolik Zelimhan Bakajev ja Jekateringburgi ründaja Pavel Pogrebnjak.

Samuti on teada, et viirusest on taastunud juba Spartaki keskpoolik Roman Zobnin ja Krasnodari ründaja Magomed-Shapi Sulejamanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles