McLaren koondab üle tuhande töötaja

Karl-Joosep Küngas
Copy
McLareni meeskond koos Carlos Sainz Juunioriga läinud aasta poodiumikohta tähistamas.
McLareni meeskond koos Carlos Sainz Juunioriga läinud aasta poodiumikohta tähistamas. Foto: Heuler Andrey via www.imago-images.de/imago images/Action Plus

McLareni kontsern on sunnitud finantsraskuste tõttu koondama koguni 1200 töökohta. 

Koroonaviiruse alguses sai McLaren Grupp 300 miljoni dollari ulatuses toetusi, kuid nüüd ollakse ikkagi suurtes raskustes toimetulekuga. Suurem osa kogu personalist on alates märtsist olnud sisuliselt tööta.

Kui nüüd lisada koroonaviirusest tulenevatele finantsraskustele veel ka F1 palgalimiidi, mis on määratud 145 miljoni dollari peale, siis tuleb McLarenil koondada koguni 1200 inimest. Kokku töötab kontsernis hetkel umbes 4000 töölist ehk enam kui neljandik jääb töötuks.

Väljaande Autosport andmetel peab McLareni F1 meeskonnast lahkuma umbes 70 abimeest, kuid ka see number pole veel lõplik ja võib suureneda. «Oleme kaalunud erinevaid võimalusi ja vähendanud kontserni siseselt palku, kuid ka see pole piisav. Meil ei jää muud võimalust, kui inimesi koondada,» selgitas McLaren Grupi tegevjuht Paul Walsh. 

McLaren on üks vanimaid F1 meeskondi ja nende rivistuses on tulnud maailmameistriks nii Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen kui ka Lewis Hamilton. 2020. aastal sõidavad selles meeskonnas järgmisel aastal Ferrariga liituv Carlos Sainz Jr. ja Lando Norris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles