F1 tiimipealik Vetteli palkamisest: selleks pole piisavalt raha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Günther Steiner
Günther Steiner Foto: James Moy / James Moy Photography / PA Images / Scanpix

Haasi vormelimeeskonna boss Günther Steiner kinnitas, et tema tiimis Sebastian Vettelit järgmisel hooajal kihutamas ei näe. Selleks on ka lihtne põhjus, neil puuduvad rahalised vahendid sakslase palkamiseks. 

Steiner on F1-s üks avatumaid tiimipealike, kes võtab üsna tihti sõna erinevatel teemadel. Nõnda võttiski itaallane vaevaks kommenteerida Ferraris lepinguta jäänud Sebastian Vetteli olukorda sõitjateturul.

Tänavu 42 miljoni euro suurust palka nautiv Vettel saanuks jätkata Ferraris veel ühe hooaja, kuid oluliselt väiksema palga eest. See polnud sakslasele meelepärane ja nõnda läksidki nende teed lahku. Olgugi, et Haasi F1 tiim sooviks Vettelit palgata, jäävad nende käed seekord lühikeseks.

«Meil pole lihtsalt raha. Lisaks pole nõus neljakordne maailmameister enam kihutama teisejärgulistes meeskondades. Meie pole hetkel kõige kõrgemas konkurentsis,» selgitas Steiner.

Haasis sõidavad hetkel prantslane Romain Grosjean ja taanlane Kevin Magnussen, teenides võrdselt miljon eurot hooaja eest. Mõlemal mehel lõppeb leping tänavu sügisel, kuid võimalusel jätkaksid nad samas kohas ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles