Suusakuninganna Johaug võib Björgenist snitti võtta

Henry Lääne
Copy
Norra suusastaar Therese Johaug.
Norra suusastaar Therese Johaug. Foto: Hanninen/Newspix24/SIPA/Hanninen/Newspix24/SIPA

Üleeile teatas 40-aastane Marit Björgen, et on naasmas suusaradadele ja plaanib võtta osa järgmise aasta Vasaloppetist ning võib suusatada teistelgi maratonidel. Lisaks kaheksakordsele olümpiavõitjale võib tuleval hooajal pikkadel sõitudel näha viimaste aastate valitsejannat Therese Johaugi.

Head sõbrannad Björgen ja Johaug kuuluvad Team Ragde Eiendomi hingekirja, millele panid 13 aastat tagasi aluse murdmaasuusatajatest vennad Jörgen ja Anders Aukland.

Tiimidirektor Magnar Dalen kostis, et kui maratonid peaksid sobituma Johaugi võistlusprogrammiga, võib ta pikkadest sõitudest osa võtta. Tõenäolisemalt võiks see juhtuda hooaja lõpus.

«Johaug keskendub MMile ja MK-sarjale. Kui ta on viimase võitnud ja saab MMilt kolm kuldmedalit, võib ta minna kodusele Birkebeinerrennetile või Soomes sõidetavale Ylläs-Levi maratonile,» lisas Dalen.

31-aastane Johaug on võitnud tervelt 73 MK-etappi ja kolm MK-sarja üldarvestust. Tiitlivõistlustelt on tema saagiks näiteks üks olümpiakuld ja kümme maailmameistritiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles