Väidetavalt on F1-staari uues lepingus mesimagus punkt, mis toonuks talle mullu 21,6 miljonit eurot

Henry Lääne
Copy
Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Vormel 1 piloot Daniel Ricciardo siirdub järgmiseks hooajaks Renault'st McLarenisse. Austraallane on F1-sarja üks enimteenivamaid sõitjaid.

Väidetavalt maksab Renault Red Bullist üle tulnud Ricciardole tervelt 30 miljonit eurot aastas, mida on väga palju mehe kohta, kes tuli debüüthooajal Prantsusmaa autotootjaga üheksandaks. Tõsi, 2018. aastal oli Renault suure kolmiku ehk Mercedese, Red Bulli ja Ferrari järel paremuselt neljas, seega oli mullune hooaeg neile niiehknaa suur pettumus.

Peaks Ricciardo palganumber paika pidama, teeniksid võidusõidumaailma kuninglikus sarjas temast enam vaid neljakordne tšempion Sebastian Vettel (42 miljonit) ja kuuekordne meister Lewis Hamilton (48).

Inglismaa meedia teatel on 30-aastase F1-sarja ühe populaarseima sõitja põhipalk McLarenis kümme miljonit eurot, millele võivad lisanduda hulgalised boonused. Näiteks olevat kirjas, et võidu eest tasutakse Ricciardole miljon eurot.

Ilmselt kõige magusam on aga väidetav klausel, mis kohustab McLarenit Ricciardole maksma 400 000 eurot iga teenitud punkti eest. Näiteks mullu sai maakera kuklapoolelt pärit võidukihutaja 54 punkti, mis võrduks Suurbritannia tiimis tervelt 21,6 miljoni euroga. McLareni praegune esinumber Carlos Sainz juunior kogus eelmine hooaeg aga tervelt 96 silma.

Ricciardo on startinud 171 F1 GP-l. Ta on võitnud seitse sõitu ja tõusnud veel 29 korda poodiumile. Tiimidest on ta esindanud Toro Rossot, HRTd, Red Bulli ja Renault'd.

Tänavusel F1-hooajal pole koroonaviiruse tõttu peetud ühtegi võidusõitu. Kui kõik läheb plaanipäraselt, peetakse aasta esimene GP 5. juulil Austrias. Vormelisarja võistlusdirektor Ross Brawn kostis mõned nädalad tagasi, et nad soovivad sel aastal pidada 15–18 võidukihutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles