Kohus: vale failivorming läks Soome laskesuusaliidule maksma 240 000 eurot

Henry Lääne
Copy
Soome laskesuusataja Tero Seppälä. Pilt on illustratiivne.
Soome laskesuusataja Tero Seppälä. Pilt on illustratiivne. Foto: MARCO BERTORELLO/AFP

Soomes jõudis järgmise verstapostini paar aastat tagasi alanud kohtuprotsess, kus laskesuusatamise liit soovis valitsuselt saada 240 000-eurost toetust. Õigusemõistjad taotlust ei rahuldanud.

Kogu lugu sai alguse 2017. aasta sügisel, kui alaliidul oli 17. novembrini aega esitada riigile taotlus 240 000 eurole. Miks jäi summa maksmata, teavad ilmselt vaid vähesed, sest majandus- ja haridusministeerium on korduvalt oma juttu muutnud.

Alguses öeldi, et alaliit ei esitanudki taotlust, siis öeldi, et see jäi hiljaks ja viimaseks põhjuseks toodi välja, et taotlus on kadunud internetisügavustesse. «Sellised väited olid solvavad. Tundsime end väga halvasti, sest teadsime, et esitasime taotluse,» ütles laskesuusatajate president Kalle Lähdesmäki.

Helsingi ringkonnakohus otsustas, et taotlus sai tõepoolest esitatud, kuid vales failivormingus, mis polnud ministeeriumi nõuetega kooskõlas.

Riigiabi oleks pidanud tulema 2018. aastaks, mistõttu pidi laskesuusaliit raha mujalt leidma. Lähdesmäki ütles Ilta-Sanomatile, et 240 000 eurot oli umbes viiendik aastaeelarvest.

Lähdesmäki sõnul pole veel selge, kas alaliit kaebab otsuse edasi või mitte. «Tõmbame hinge ja vaatame, millist vaimujõudu on vaja tarvitada, isegi kui meil on õigus. Kui kaebame edasi, on otsust oodata alles 2024. aastal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles