Euroliiga meister ostis osaluse korvpalliklubis, kus mängis lõppenud hooajal eestlane

Henry Lääne
Copy
David Blatt on olnud ka Venemaa koondise peatreener.
David Blatt on olnud ka Venemaa koondise peatreener. Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS

Iisraeli ettevõte TPG ostis 50 protsenti Tšehhi korvpalliklubist BC Brno, mille ridadesse kuulus möödunud hooajal eestlane Mihkel Kirves.

TPG omanikeks on Idan Avshalom ja kuulus korvpallitreener David Blatt, kes võitis 2014. aastal Tel Avivi Maccabiga Euroliiga ja tüüris Venemaa 2007. aastal Euroopa meistriks.

Ettevõtte ja Brno vahelise esimese kontakti eest hoolitses Tšehhi koondise Iisraelist pärit peatreener Ronen Ginzburg, kes juhendas varem sealset tippklubi Nymburki.

«Brnol on tohutu potentsiaal, rikas ajalugu, andekad mängijad ja Lubomir Ruzicka (Ginzburgi abiline Nymburkis) näol suurepärane treener. Rääkisin sellest kõigest oma Iisraeli sõpradele ja olen rõõmus, et nad nõustusid minuga,» vahendas Brno koduleht Ginzburgi.

Klubi tegevjuht Filip Jimramovsky lisas, et läbirääkimised käisid alates eelmisest sügisest. «Meie ühine eesmärk on teha võistkond heaks brändiks, mis rõõmustab fänne. Samuti tahame Brno viia tagasi meistrivõistluste tippu.»

Mihkel Kirves liitus Brnoga tänavu jaanuaris, pärast kehva hooaja algust Slovakkias Levices. Enne koroonakriisi sai ta platsile viies mängus, tuues keskmiselt 11 punkti ja 6,6 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles