Ott Tänak loobus auhinnast: minu soov on olla sportlane, mitte meelelahutaja (5)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Autoralli maailmameister Ott Tänak kuulutati ajakirja Kroonika meelelahutusauhindadel aasta kõige sportlikumaks meelelahutajaks, kuid otsustas sellest loobuda. Kunagi varem pole keegi auhinda käest ära andnud.

«Minu soov on olla sportlane, mitte meelelahutaja,» sõnas Tänak ning andis tiitli hoopis spordikommentaator Kalev Kruusile, kelle tööd ka maailmameister ise teab, tunneb ja austab, vahendab Sky.ee.

Kruusi sõnul on ta tiitli üle rõõmus, sest pole kunagi varem ühtegi auhinda saanud. «Tunne on kahetine, ma ju tegelikult ei võitnud, ma võtan selle endale hoiule ja kui Ott hakkab seda endale tahtma, siis ma annan selle talle tagasi!» kinnitas spordihääl.

32-aastane Tänak krooniti mullu maailmameistriks koos kaardilugeja Martin Järveojaga. Kui siis sõitsid nad Toyotaga, siis käesolevaks hooajaks siirduti Hyundaisse.

Pärast kolme etappi hoitakse MM-sarja üldarvestuses viiendat kohta, liider Sebastien Ogier'st jäädakse maha 24 punktiga. Millal MM-sari jätkub, pole praegu teada. Järgmine ralli peaks toimuma 6.-9. augustini Soomes, kuid koroonakriisi tõttu pole see kivisse raiutud.

Tänak on Eesti ajaloo edukaim rallisõitja, kes on võitnud 12 MM-etappi. Neist esimene tuli 2017. aastal Sardiinias, mil ta roolis veel M-Spordi Ford Fiestat. Viimati tõusis eestlane poodiumi kõrgeimale astmele mullu Walesis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles