Rammumees meenutas maailmarekordi püstitamist: ninast ja kõrvust tuli verd, pärast kadus nägemine

Henry Lääne
Copy
Briti jõutõstja Eddie Hall.
Briti jõutõstja Eddie Hall. Foto: instagram.com

Neli aastat tagasi sai Eddie Hall kirja jõutõmbe võimsa maailmarekordi, sikutades üles 500 kg. Britt rääkis tippmargi püstitamisele tagasi vaadates, mida õudset pidi ta üle elama.

Kangi tõstes hakkas Halli ninast ja kõrvust tulema verd. Kui maailmarekord sai kinnitatud ja ta lasi kangi maha, langes ülitugev rammumees suurest pingutusest samuti põrandale.

Ta toimetati tõstesaalist minema. «Kaotasin nägemise ja mõtlesin, et võin jääda pimedaks. Mäletan, et lamasin tagaruumis ning vahtisin lage ja areeni taga olnud koridori. Arvasin, et suren seal,» vahendab The Sun Halli. «Inimesed pühkisid mu kõrvu verest puhtaks, kuid silmadest ja ninast voolas seda edasi. Juhtus midagi tõsist, midagi läks peas katki.»

Halli sõnul naasid tema vererõhk ja südametöö normaalsesse rütmi umbes kaks-kolm tundi pärast maailmarekordit. Samas oli tema olemine endiselt kehv ning järgmisel päeval ei saanud ta autoga tagasi koju sõita.

Kui Hall koju jõudis, tähistas ta poja sünnipäeva. Samas oli tal raskusi külaliste nimede meelde jätmisega ega tundnud ära oma venda. Inglase sõnul kulus tal kaks nädalat, et raskest pingutusest taastuda nii füüsiliselt kui ka vaimselt.

Praegu kuulub jõutõmbe maailmarekord - 501 kg - Islandi vägilasele Hafthor Julius Björnssonile.

Halli 500 kg jõutõmme:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles