Video ⟩ Koroonaigavus ajas eestlanna kõiki Tartu tänavaid läbima

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Stiina Kristal vaatamas kaardilt selja taha jäetud Tartu teid.
Stiina Kristal vaatamas kaardilt selja taha jäetud Tartu teid. Foto: Erakogu

Kui seiklushingega Stiina Kristal 12. mail Rootsist Eestisse jõudis, seisis ta nõutult fakti ees, et koroonaviiruse ennetusmeetodist tingituna tuleb tal järgmised kaks nädalat veeta kaaskodanikke vältides. Kuna nelja seina vahele lukustumine näis mõeldamatu, võttiski ta kätte ning läbis isolatsiooniperioodi jooksul otsast lõpuni kõik Tartu tänavad. 

«Esiti läksin lihtsalt linna peale jooksma, kuid kui teiselt tiirult tagasi tulin mõtlesin, et peaks ennast kuidagi motiveerima. Seejärel leidsin kodust 2015. aasta Tartu kaardi ning hakkasingi uurima, kuidas trassi planeerima hakata,» lausub ta ning lisab, et meelsasti läbinuks ta kõik uulitsad joostes, kuid päris Rait Ratasepa tasemel sportliku vormiga ta veel hiilata ei saa, mistõttu tuli sekka ka kõndimist. 

Ametlikult on Tartus 405,7 km jagu teid, kuid Tähtvere vallaga juurde tulnut Stiina ei arvestanud. Tema sihiks oli 340 km, kuid kuna paratamatult tuleb mõningaid tänavaid eesmärgi täitmiseks läbida kaks või enam korda – «Näituse tänaval olen jooksnud ma ei tea kui mitu korda» – ning tupiktänavatest teisti välja ei saa, kui seal lihtsalt ots ümber pöörata, oli tema kogutrass lõpuks 414,7 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles