Soome nõuab Latvalalt miljoneid: nad tahavad minult kõik ära võtta

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: @World/Toyota

Rallisõitja Jari-Matti Latvala veab Soome maksuametiga vägikaigast. Kokku nõuab maksuamet 35-aastaselt soomlaselt 6,2 miljonit eurot, millest on kätte saanud 1,4 miljonit.

«Need numbrid vastavad tõele,» kinnitas Latvala Iltalehtile. Eelmisel nädalal tuli Soome meedia kaudu avalikuks, et maksuamet külmutas Latvala kinnisvara ja autod, mille koguväärtus on mitu miljonit.

Vara külmutati, sest kui soomlane ei täida makseplaani, on kinnisvara ja masinad tagatiseks olemas.Kui MM-sarja kogenuim roolikeeraja täidab maksegraafikut ja tasub võla täies ulatuses, saab ta varad tagasi. Muide, protsessi käigus ei või ta kinnisvara ja autosid müüa.

Latvala pole veel päris kindel, mis saab ülejäänud 4,8 miljonist, mida riik temalt nõuab. «See ei ole veel päris selge. Pean advokaadiga sellest rääkima. Kui pean maksma, siis tuleb maksta.»

Vaidluse tuumaks on küsimus Latvala elukoha üle. Alates 2009. aastast resideerub ta Monacos, mistõttu on tal Soomes väiksem maksukoormus. Riik pole aga kindel, kas rallisõitja elab ja töötab välismaal piisavalt, et tulumaksu mitte maksta.

Latvala ei väida, et makse ei peaks maksma, kuid antud juhul tunneb ta, et talle tehakse liiga. «Olen kogu oma elu rallile pühendanud. Üritan samal ajal teha tööd ja valmistuda pensionipõlveks. Mul on tunne, et nad tahavad minult kõik ära võtta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles