Koroonaviirus nõudis 25-aastase profijalgpalluri elu

Postimees Sport
Copy
Pärnu haiglas suri COVID-19 tõttu ravil olnud 73aastane naine.
Pärnu haiglas suri COVID-19 tõttu ravil olnud 73aastane naine. Foto: Arvo Meeks

25-aastane Boliivia jalgpallur Deibert Román Guzmán suri koroonaviirusesse. Temast sai teadaolevalt esimene tippjalgpallur, kes Covid-19ga manalateed läinud.

Guzmán võitles enda elu eest haiglas nädalaid, kuid pidi lõpuks siiski viirusele alla vanduma, vahendab Marca.

Covid-19 pole puutumata jäänud ka jalgpalluri teisi pereliikmeid. Viiruse tõttu on siit ilmast lahkunud ka Guzmáni isa Belizario Roman ning onu Luis Carmelo Roman. Mõlemad mehed olid samuti seotud jalgpalliga: isa oli ühe Boliivia klubi president, onu täitis peatreeneri kohuseid. 

Kõik kolm varalahkunut elasid samas leibkonnas Benini regioonis. Sama katuse all elanud Guzmáni naist ja kahte tütart pole viirus tõsiselt puudutanud ja nende seisund on hea.

Boliivia jalgpalliliit väljendas Guzmáni perekonnale kaastunnet. «Palume neil rasketel aegadel jumalalt jõudu. See haigus on paraku tabanud ka spordiinimesi ning palume vabandust, et sellist informatsiooni jagame,» ütles Boliivia jalgpalliliidu president Angel Suarez.

Guzmán kuulus aastate eest mitmetesse Boliivia noortemeeskondadesse. Viimati mängis ta Deportivo Universitario Del Beni ridades, mis mängib tugevuselt teises liigas.

Ametlike andmete järgi on Boliivias koroonaviirus diagnoositud 8000 inimesel. Haigusega on surnud 300 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles