Maratonmatšidele tõmmatakse ilmselt USA lahtistel kriips peale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rafael Nadal 2017. aasta US Openi tiitliga.
Rafael Nadal 2017. aasta US Openi tiitliga. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

USA lahtiste meistrivõistluste korraldajatel on plaan lühendada meeste mängude pikkust ja loobuda kolme setivõiduni peetavatest kohtumistest. 

USA lahtised peaksid toimuma tänavu 31. augustist 13. septembrini New Yorgis, kuid täpsem informatsioon ajakavast saabub juuni keskel. Esmalt tuleb tagada mängijatele turvaline keskkond sportimiseks. 

«Meie fookus on just ohutu keskkonna loomine Billie Jean Kingi tennisekeskuses, kus USA lahtised peetakse. Muidugi on ka võimalus turniir korraldada mõnes teises asukohas, kuid hetkel sellele ei keskenduks,» rääkis USA tenniseliidu direktor Stacy Ellaster. 

Turniiri korraldamisel on arvestatud ka erinevate muudatustega. Hetkel kaalutakse viiesetilistest kohtumistest loobuda, kuna see ei pruugi mees tennisistide tervisele hetkel hea olla. Juhul, kui mängijad seda soovivad, siis see muudatus ka reeglitesse kirjutatakse. 

Samuti tuuakse kõik mängijad tšarterlendudega kohale ja mängijate abipersonali arvu piiratakse viieni. Korraldajad pakuvad ise sportlastele füsioterapeudi ja massööri abi. Kindlasti pole tänavu väljakul ka pallipoisse ning ka kohtunike arv on piiratud.

Täna pole kindel, millal suurtennis üldse mänguseisakult naaseb. Hetkel on määratud alguskuupäevaks 31. juuli, kuid seegi võib edasilükkuda. Tänavu on ainsa suure slämmi turniirina korraldatud Austraalia lahtised meistrivõistlused. Prantsusmaa lahtised ja Wimbledon jäävad koroonaviiruse tõttu sootuks korraldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles