GALERII ⟩ Tiitlinõudlejate lahingus võttis Levadia suureskoorilise võidu

Karl-Joosep Küngas
Copy

A. Le Coq Arenal läksid jalgpalli meistriliiga raames vastakuti Tallinna Levadia ja Paide Linnameeskond. Võitluslikust kohtumises väljusid võitjana pealinlased ja seda tulemusega 4:1. 

Kohtumine eelmise hooaja hõbemedalisti ja neljanda koha omanike vahel sai kohe haarava alguse, sest juba kümnendal minutil viis Levadia juhtima Robert Kirss, kes läbimurdest kenasti palli postist sisse lükkas. Väravale tegi eeltöö Bogdan Vastsuk. 

Pärast kaotusseisu jäämist võtsid Paide meeskonna mängumehed initsiatiivi, kuid lõpetamistega oli neil suuri raskusi. Isegi, kui korralikult löögile saadi, siis oli Levadia väravas mees omal kohal Artul Kotenko, kes oma värava esimesel poolajal puhtana hoidis.

Väravalisa ei pidanud teise poolaja alguses väga kaua ootama, sest juba mõnekümne sekundi jooksul skooris õnnetu omavärava Martin Kase. 58. minutil suurendas Levadia eduseisu kolmele väravale, kui sedapuhku realiseeris olukorra ära Elevandiluuranniku mängumees Manucho. 

Paide proovis veel lootusetust seisust välja rabeleda ja 80. minutil õnnestus neil ka kaotusseisu vähendada. Marko Lipp tõmbas kasti tormanud Karl Mööli veaga maha ja kohtunik andis Paidele penalti. Endine Eesti koondislane Siim Luts lõi külmavereliselt penalti sisse ja oli õhus veel variant Paide tagasitulekuks.

Sellele tõmbas kiiresti kriipsu peale Dimitri Kruglov, kes ilusa karistuslöögi alla nurka toimetas ja väravasuul Mait Toom oli võimetu seda püüdma. Sellega ka kohtumine lõppes ja Levadia kirjutas tabelisse kolm võidupunkti.

Levadia on ka tabeliliider, olles neljast kohtumisest kogunud maksimaalsed 12 punkti. Neile järgnevad Tallinna Flora 10 ja Nõmme Kalju 9 punktiga. Paide Linnameeskond hoiab 6 silmaga viiendat positsiooni.

Eesti meistriliiga tabeliseis.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles