Inglismaa koondislane mälestas väravatähistusel politsei poolt mõrvatud George Floydi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dortmundi Borussia ründaja Jadon Sancho väravat tähistamas.
Dortmundi Borussia ründaja Jadon Sancho väravat tähistamas. Foto: Lars Baron/AFP

Dortmundi Borussias mängiv Jadon Sancho otsustas pärast väravat avaldada austust USA politsei poolt mõrvatud George Floydile.

Dortmund sõitis Bundesliga 29. voorus külla Paderborni meeskonnale ja naaseb sealt 6:1 võiduga. Mängutulemusest pakkus enam kõneainet kübaratriki löönud Inglismaa koondislane Jadon Sancho, kes oma esimese värava tähistamisel tõmbas seljast mängusärgi, et avadada austust Minneapolises politsei hooletu tegutsemise tõttu elu kaotanud George Floydile. 

20-aastase spordipesu peale oli kirjutatud lause «Õiglus George Floydile». Pärast säärast žesti tuli kohtunikul näidata pallurile kollast kaarti, kuna mängusärgi maha võtmine pole isegi selliseks kasutuseks lubatud.

Valeraha kasutamises kahtlustatud Floyd võeti esmaspäeval kinni nelja Minneanapolise politseiniku poolt ja sunniti kõhuli maha. Neist üks pani oma põlve ja kinnipeetava kaelale ja surus teda umbes üheksa minuti jooksul vastu maad, tegemata välja sellest, et Floyd ei saanud hingata. Juhtum jäi videole ja kõik neli politseinikku on praeguseks vallandatud.

Selle kurva sündmuse tõttu algasid USAs mitmed meeleavaldused, mis viimasel ajal on korduvalt muutunud vägivaldseks rüüstamiseks. Süüdatud on hulgaliselt põlenguid ja tekitatud suurt kahju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles