Austria kettavägilane näitab suve hakul võimast minekut

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lukas Weisshaidinger.
Lukas Weisshaidinger. Foto: imago images / PRiME Media Images / Scanpix

Mullu Doha MMil pronksmedali kaela saanud austerlane Lukas Weisshaidinger on vaikselt kanda kinnitamas kettaheide eliidis. Kui nädal tagasi toimunud hooaja avavõistlusel sai ta kirja 68.63, mis oli tema karjääri kõigi aegade teine tulemus, siis nüüd saatis ta lennuvahendi 68.56 peale. 

Tollele tulemusele annab lisaväärtust asjaolu, et võistlus toimus vihmasajus ning termomeetergi näitas kõigest üheksat soojakraadi. Just sel põhjusel sõnas austerlase treener Gregor Högler, et tegemist oli tema hoolaluse karjääri parima heitega. «Heita ilma tuule toeta vihmases ringis ja üheksa kraadi käes 68.56 - see on imeline saavutus. Ma ei uskunud, et selline heide oleks siin võimalik. Leian, et isikliku rekordi parandamine on tänavu vaid aja küsimus,» sõnas juhendaja. 

Pika kettakaare üle rõõmustas ka austerlane, kelle isiklik rekord 68.98 on püstitatud kaks aastat tagasi: «Mu heitenälg oli väga suur, aga ma ei uskunud, et 68 meetrit on võimalik. See lihtsalt tõestab, et ma olen väga heas vormis.»

Lisaks Doha MMi pronksisele medalile on austerlase auhinnakapis ka 2018. aasta Berliini EM-pronks ja 2011. aasta juunioride MM-kuld, mille ta teenis Tallinnas.  

Weisshaidinger hoiab tänavuse hooaja edetabelis 68.63ga teist kohta, maailma hooaja edetabelijuht on jamaicalane Fedrick Dacresile 69.67 meetriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles